Esittely

Sotien traumaattinen muisto heijastuu edelleen läpi suomalaisten sukupolvien ja määrittää kansakuntamme itsenäisyystuntoja.

Edustan itsenäisyyden ajan viidettä sukupolvea. Omat vanhempani elivät läpi talvi- ja jatkosodan, joista muodostui itsenäisyyden todelliset todisteet. Sotahistoriaa ja valokuvausta harrastavana olen yhdistänyt historialliset sotatapahtumat valokuviin joita olen matkan varrelta kuvannut.

Yhteinen historia ja menneisyys seuraa sukupolvelta toiselle. Traumaattinen sota 1918 on huomattavasti vaikeammin ymmärrettävä, kuin vaikka Talvisota 1939-40, jossa oli selkeä vastustaja ja raja josta tapeltiin. Sodassa 1918 ei ollut yhtä selkeää vihollista eikä rintamaa rajoineen. Jälkeenpäin voittaja puoli alkoi nimittämään sotaa vapaussodaksi. Se ei ole mitenkään virheellinen nimi. Tutkimukset sodan 1918 kenttäoikeuksista, ja jälkitapahtumista ovat tutkineet sotaa sisällissotana. Siinäkään ei ole mitään väärää. On vain huomioitava, että nykyhetki on aina läsnä nimitettäköön sota-aikaa 1918 millä nimellä hyvänsä. Näillä ajatuksilla tervetuloa blogin pariin:

Historiantutkijat varoittavat meitä presentismistä eli menneisyyyden alistamisesta nykyisyydelle. 

Jälkipolvet tulevat etsiessään löytämään jatkossakin sotien sankareita ja konnia.

Keskustelun tasapuolisuudessa on aina parantamisen varaa.

Mielestäni syyllisten etsiminen on täysin hyödytöntä, vaikka se saattaa palvella jotakuta.

Sukusi tarina on osa Suomen historiaa ja sillä on merkitystä.

Oletko sinä kuullut tai lukenut oman sukusi vaiheista? 

Sotilaspoika blogi on omakustanteena ylläpidettävä sotahistoriaa käsittelevä sivusto. Olen itsenäinen blogikirjoittaja, seuraan hyviä, tarpeeksi kattavia lähteitä, että voin jakaa tietoa sinulle. Toivon, että tämä työni auttaa sinua.

Minulla on ollut aina tapana säilyttää ja kehittää. Moni tuntee minut yrittäjänä, vaatesuunnittelun, kaupan ja koulutuksen tehtävistä. Ennen blogikirjoittajan aikaa projektiaikakaudella työskentelin kehitystehtävissä yritys-, järjestö-, ja julkisella sektorilla. 

Teen mielelläni yhteistyötä sotahistoriaa harrastavien lukijoideni, yhteisöjen, järjestöjen ja yritysten kanssa. Oma kiinnostus historian tietojen tutkimiseen johtunee syntymäkodin perinnöstä ja sukujen vaiheista Suomessa.