Henkilöhistoria

Pohjanpalo Toivo Ilmari

Kuva kirjasta Suomen jääkärien elämänkerasto.
Toivo Ilmari Pohjanpalo oli Pohjois-Hämeen I pataljoonan 2. komppanian päällikkö 1918. Kuva kirjasta Suomen jääkärien elämänkerrasto.

Syntymäpaikka: Kalajoki

Koulutus: Ylioppilas. Lainopillisia opintoja yliopistossa. Stipendiaatti opintoja Virossa ja Saksassa.

Jääkäri -pfadfinderkurssi Holsteinissa Saksassa 14.9.1916. Saapui takaisin jääkärien pääjoukon mukana Vaasaan 18.2.1918.

Ammattiura: Jääkärivänrikki ja kapteeni -18, majurin arvo -27. Poliisimestari Kuopiossa ja apulaispoliisimestari Helsingissä. Poliisiharjoittelijoiden kouluttaja ja opettaja. Osallistui Talvisotaan ja Jatkosotaan 1939-41.

Jääkäriliiton toimikunnan jäsen ja sihteeri. Jääkäriliiton johtokunnan jäsen. Julkaisi käsikirjan ”Mitä konekiväärimiehen pitää tietää” ja toimitti teoksen ”Suomen Poliisipäälystö”.

Pohjan-Poikain esikunnassa ja taistelutoimissa Viron vapaussodassa. Suomen vakinaisen sotaväen komppanian päällikkönä Porajärvellä.

Sotavuosi 1918: Pohjois-Hämeen I pataljoona, 2. komppanian päällikkö. Päijänteen länsipuolen ja Kurhilan taistelut ja puolustus. Komppania osallistui Länsi-Hollolassa Länsiarmeijan viimeisiin taisteluihin huhtikuun lopussa 1918. Lähde: Suomen Jääkärien Elämäkerrasto 1975, Jääkäriliitto ry.

Pataljoona Kuhmoisten rintamalla 1918

Tagged