Sotilaspoikablogi on itsenäinen ja vapaa – suosituimmat postaukset –

Sotilaspoikablogi on itsenäinen ja riippumaton. Blogissa Suomen itsenäisyyteen johtava aika ja tapahtumat. Siirry suoraan blogiin.


Itsenäistymisen aika ja vaiheet valmiiksi jaoteltuna

Itsenäisyys, vapaus, vihan höyryt, turhautuminen sotatilaan 1917 ja 1918 mullistukset. Venäjän vallankumous ja kahdeksantoista sota Suomessa. Suomi ei ollut itsenäinen valtio 1917. Suomi jäi tuolloin ilman hallitsijaa. Sen jälkeen alkoivat kapina, terrori, taistelut ja sodan jälkipyykki. Sotilaspoikablogissa on sinulle postauksia, kuvia, karttoja, kuvagalleria ja elämänkertatietoja.

Sota Ukrainassa 2022

Omituista kommentointia poliittisessa johdossa 2022


Itsenäisyys ei ole ikuinen nautintaoikeus…5 helppoa vinkkiä sinulle – näin pääset sodan jäljille helposti


1. Sota-ajan politiikka – levoton Suomi 1917

2. Sodan kokemukset ja sodan perintö


3. Sotatoimet ja operaatiot 1918


4. Sodan Jäljet 1918 -kirja


5. Henkilöhistoriat


Sotilaspoikablogi on itsenäinen ja vapaa

Sankareita vai konnia – sankareita ja konnia. Tarkoitus ei ole etsiä Sodan 1918 sankareita eikä konnia. Ei tehdä johtopäätöksiä tapahtuneesta sodan lopputuloksen perusteella. Olen itsenäinen ja riippumaton bloggaaja. Ongelma kuitenkin on, että vastaukset kysymyksiin ovat moniselitteisiä. Joskus törmäämme haasteeseen kun asia politisoituu.

Blogissa on politiikan historiaa, mutta ei päivänpolitiikkaa. Sodista on kirjoitettu netissä ja somessa valtavasti. Helpotan sinua huomattavasti, tässä blogissa en kirjoita sotavuosista 1939–45. Keskityn ensimmäisen maailmansodan jaksoon Suomessa.

Jokaisella on näkökulma tai oma totuus asiasta

Toisaalta 1918 -sota oli paljon monivaiheisempi ja vaikeaselkoisempi konflikti, kuin vaikka Talvisodan 1939 tapahtumat. Olisi helppo teilata vapaustaistelijat ja sisällissodan soturit nimittelemällä heidät sopivaan maanrakoon. Päätin perehtyä asiaan aikaa säästämättä.

Itsenäisen Suomen ”tarina” alkaa 1917-18. Venäjän vallankumouksen hehku levisi myös Suomessa. Vallankumouksellisten kapina käynnistyi Etelä-Suomessa. Vastavallankumous, kapinan vastustajat hakeutuivat Etelä-Pohjanmaalle. Käynnistyi sekalaisten joukkojen kokoaminen ja kouluttaminen.

Sotilaspoikablogin 5 vinkkiä sotahistorian harrastajalle


5 tapaa etsiä tietoa tuhatyhdeksänsataa kahdeksantoista sodasta


sotatoimista ja taistelupaikoista


Galleria


Henkilöhistoria eversti Hans Kalm


Etsi vastauksia blogikirjoituksesta ”yhtä oikeaa vastausta ei ole”


Blogi on meitä varten!

Säännöt ja ohjailu koetaan usein rajoitteeksi tai jopa uhkailuksi. Onneksi nykyisin kaikki alkavat jo tuntea somessa kirjoittelun ja kommentoinnin pelisäännöt. Sen viimeisen sanan sanomisen voi jo pikku hiljaa unohtaa. Vuorovaikutuksessa ei ole koskaan yhtä oikeaa mielipidettä.

Käy tykkäämässä myös Facebook -sivulla!

Tunnekuohut

Joskus sinun ja minun voi olla vaikeaa hyväksyä toisen kirjoituksia ja mielipiteitä. Asioista saa olla eri mieltä. Jos joku kommentti ottaa todella pattiin, niin kannattaa antaa suuriman tunnekuohun mennä ohi. Rienaava, solvaava ja toisten epäkohtelias nimittely ei ole sallittu.